Om mig

Jeg hedder Maria Maj Mogensen og er født i 1965.

Jeg har arbejdet som sadelmager i Nordsjælland siden 1998. I mange år var jeg ansat i rideudstyrsforretning, hvor jeg varetog salg af sadler, vurderede og udførte justeringer/nye stopninger/ombygninger og reparationer. Min grunduddannelse i læderforarbejdning/formskabelse har jeg taget ved "Håndarbejdets Fremmes Seminarium" i København (1988-92), hvor jeg har lært tilskærings- og syteknikker helt fra bunden.

I årene 1992-98

Fungerede jeg som en del af designerteamet bag en modetøjsbutik i Nordre Frihavnsgade i Kbh. Ø.

I disse år arbejdede jeg også som freelance-designer, og skabte især unikke brude- og selskabskjoler fra idé til færdig produkt.Jeg underviste i tilskæring, som er den tekniske del i skabelsen af det færdige produkt. Denne uddannelse/kunnen er kimen til de resultater jeg er i stand til at opnå som sadelmager med ombygning/tilpasning af sadler, opbygning af gjorder, udformning/tilblivelse af specialunderlag osv.

Et års arbejde på et maskinværksted i forbindelse med maskiningeniør-studiet, har givet mig færdigheder i brugen af mange typer værktøj. Dette benytter jeg ved boring, nitning, kopfjernsændring, gevindskæring, montering af ophæng i sadlerne osv. Derudover har sadelmager Niels Simonsen fra Skals, som er meget dygtig og anerkendt, været min læremester. Han er stadig min bedste sparingspartner, og jeg tager ham ofte med på råd ved de helt store udfordringer.

Til daglig rider jeg dressur

Mine heste har i alle år været testpiloter for mine teorier i praksis. Én har et udfordrende sadelleje og bliver usamarbejdsvillig, når noget generer. En anden er ung og stadig umarkeret i muskulaturen og med medfødte skævheder som der skal tages helt specielle hensyn til. Hestene er/har været til uvurderlig stor gavn ved afprøvning af sadeltyper, stopningstyper, tunnel-/kammervidder, placering af gjordophæng, gjordtyper, underlag osv. Uden dem havde jeg ikke kunnet forske i detaljerne omkring så mange varierede sadeltilpasninger.

Jeg brænder for den unikke og individuelle tilpasning i hver enkelt opgave. Der er ikke to heste der er ens. De mest udfordrende opgaver, er min inspiration til hele tiden at blive dygtigere, og tænke i konstruktive løsninger.

Og jeg brænder for skabelsen af funktionelt design - fremtidens sadler!- Hvor jeg tror at der kan udvikles meget. Sadlerne kan blive meget mere komfortable for både hest og rytter - så vi kan opnå bedre resultater/ større præstationer!

Et godt samarbejde med hver enkelt rytter er en meget vigtig faktor for mig.

Kjurious 3 år.